'Positively Relaxed Day' (12 mei): bewust omgaan met stress

Meer dan de helft van de Belgen kan werkstress ‘s avonds niet van zich afzetten

Meer dan 60% van de Belgen heeft minstens 1 keer per week last van stress. Meer nog, de helft (52%) van de Belgen neemt zijn werkstress mee naar huis. Daarnaast hebben vrouwen opmerkelijk vaker stress dan mannen: 33 procent van de vrouwen geeft aan dagelijks stress te ervaren. Bij mannen is dat met 23 procent iets minder. Omdat het niet eenvoudig is voor de Belg om stress van zich af te zetten organiseert Tranquini op 12 mei wereldwijd de positively relaxed day. Het doel van deze dag? Mensen aanmoedigen bewust om te gaan met dagelijkse stress en hen helpen hun hoofden leeg te maken en te ontspannen. 

Stress is ronduit schadelijk voor de gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Tijd vrijmaken om te ontspannen, kan de gezondheidsrisico’s nochtans serieus verkleinen. Ontspanning hoeft men vaak niet zo ver te zoeken: luisteren naar muziek, quality time met het gezin, sporten,… Het zijn allemaal manieren waarmee de Belg zijn stress probeert te verminderen. Men ziet ook steeds vaker minder bekende alternatieven: katten knuffelen, taarten bakken of werken in een eigen stadstuintje. Ook op de frisdrankmarkt komen innovatieve initiatieven. Na de energiedrank is er vanaf nu ook sprake van een relaxerende frisdrank.

Tranquini: relaxerende frisdrank die helpt omgaan met stress

Op zoek naar een positieve en smakelijke oplossing tegen stress? Eén blikje Tranquini zorgt voor voldoende ontspanning om beter om te gaan met stress en zorgt tegelijkertijd voor een betere focus. Het ontspannende drankje bestaat uit een mix van natuurlijke ingrediënten waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze stress en angstige gevoelens verminderen zonder dat je er slaperig van wordt. De ingrediënten bestaan uit L-Theanine uit groene thee en andere kruiden zoals citroenmelisse, kamille en lavendel.  Dat eerste ingrediënt is meteen het belangrijkste. L-Theanine staat namelijk bekend om zijn kalmerende werking doordat het de hersenen naar het alfa-niveau brengt. Die staat zorgt ervoor dat de ademhaling rustig wordt en het beter lukt zich te ontspannen.   

Tranquini biedt momenteel drie varianten aan – de originele Tranquini Mixed Berries met aangename fruitsmaak en de recent gelanceerde Tranquini Green Tea Twist (Jade) en Tranquini  Ginger Lemon Grass (Jasper). Dankzij deze uiteenlopende smaken is er voor elk wat wils.  

Nog op zoek naar manieren om stress te verminderen?

Hierbij 10 ontspannende tips om optimaal te kunnen genieten van de Positively Relaxed Day!

 1. In case of stress, pop bubbles
  Uit onderzoek blijkt dat één minuut lang bubbelfolie poppen hetzelfde stressverminderende effect heeft als een massage van een half uur!
 2. Reading is to the mind what excercise is to the body
  Zet die e-reader maar aan en ga er even voor zitten. Mensen die veel lezen, hebben minder stress en een betere levenskwaliteit.
 3. A relaxed mind is a creative mind
  Verzet je gedachten eens op een creatieve manier! Haal de kleurpotloden van onder het stof, zoek een toffe kleurplaat en laat je van je meest creatieve kant zien!
 4. Why be moody when you can shake your booty
  Niet alleen is het een goede work-out maar ook een goede manier om je te ontladen. En wat mensen ook zeggen, iedereen kan dansen! Hoe goed je daadwerkelijk bent is een kwestie van mening.
 5. People who love to eat are the happiest people
  Wie wordt er nu niet gelukkiger van lekker eten? Duik de keuken in en bak een lekkere taart! Extra leuk als je jouw creatie daarna kan delen met je familie en vrienden.
 6. Let’s root for each other and watch each other grow
  Vooral, in deze hectische tijd met lange werkdagen waarin mensen continu onder druk staan, lijkt liefde de stress in te kunnen perken. Plan eens een heerlijk momentje quality time samen in en kom weer helemaal tot rust!
 7. To plant a garden is to believe in tomorrow
  Van planten wordt je vrolijk! Uit onderzoek blijkt dat wanneer je een ruimte in loopt waar veel planten staan, je hartslag en bloeddruk dalen én je minder spanning ervaart.
 8. Music on, world off
  Muziek heeft een invloed op hoe we ons voelen. Rustige muziek zorgt voor een lagere productie van stresshormonen en maakt endorfine vrij in de hersenen, morfine-achtige stoffen die pijn verlichten en de stemming verbeteren.
 9. Time spent with cats is never wasted
  Een kat knuffelen kan een positieve invloed hebben. Het zou gevoelens van stress verminderen en de bloeddruk doen dalen. Geef je kat vandaag dus maar extra veel knuffels! Oh en voor degene die geen kat hebben… Wij worden alvast net zo gelukkig van het bekijken van kattenfilmpjes.
 10. Sing like nobody’s listening
  De douche is voor velen een plaats waar ze even alleen kunnen zijn en kunnen ontspannen. En als je vanochtend met het verkeerde been uit bed bent gestapt, stap dan lekker onder de douche en zing keihard jouw favoriet liedje. Waarschijnlijk krijg je er instant een wat beter humeur van.

Samenvatting iVox-peiling bij 1000 Belgen :

 • Meer dan 60% van de Belgen heeft minstens 1 keer per week last van stress.
 • Meer dan de helft (52%) van de Belgen neemt zijn werkstress al eens mee naar huis
 • Onze favoriete manieren om te ontstressen zijn: muziek luisteren (38,3%), wandelen (33,4%) en quality time met het gezin (29,9%)
 • Meer dan 80% van de bevolking ervaart al eens stress
 • Vrouwen (33,4% dagelijks) hebben vaker stress dan mannen (23,4% dagelijks)

Deze cijfers blijken uit een peiling bij 1000 Belgen, uitgevoerd door het onafhankelijk onderzoeksbureau iVox.

 

Over Tranquini® Positively Relaxed

Tranquini is een actief, positief en relaxed lifestyle merk. Een ontspannend drankje dat bestaat uit ingrediënten uit de natuur die gevoelens van angst en stress verlichten zonder dat ze je suf maken. Een paar van deze ingrediënten zijn L-Theanine uit groene thee, lavendel, citroenmelisse en kamille. Tranquini heeft een unieke smaak met een kleine hoeveelheid koolzuur. Het drankje bevat alleen natuurlijke smaken zonder conserveringsmiddelen of kunstmatige kleurstoffen. Tranquini heeft op z’n minst 30% minder suiker en calorieën dan de meest geconsumeerde fris- of fruitdranken.

Tranquini werd in april 2015 gelanceerd onder leiding van oprichter en relax-expert Ahmed Elafifi. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in de drankenindustrie. Tranquini’s management team bevat experts die samen 200 jaar ervaring hebben in premium drankjes en lifestyle merken. Tranquini is beschikbaar in 31 landen verspreid over 3 werelddelen en is te verkrijgen bij de geselecteerde Carrefour, Cora, Makro en Colruyt. De aanbevolen winkelprijs is €1,29.

Contacteer ons
Liedewij Verbiest Famousgrey
Liedewij Verbiest Famousgrey
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden